Daisypath Anniversary Years Ticker
Daisypath Anniversary Years Ticker
Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 5, 2009

Maggi Ohh Megi



Semalam dapat 1 citer pasal megi la..nak post tp internet jap ada jap x ada..so, aku postkan la harini..

KEPADA PENGGEMAR MEGI..!!!!


aku rasa mungkin ramai dah tau yg megi ni penyebab kanser kan? dan ramai gak yg tau megi diselaputi lapisan wax untuk mengelakkannya dr melekat antara 1 sama lain time masak. perut kita pula memerlukan masa sekurang2 nya 2 hari utk digest megi dalam perut disebabkan wax ni.oleh itu, kalo nak makan megi gapkan la jd 3 hari baru makan megi yg seterusnya.kalo makan tiap2 hari dapat bayangkan x apa jd dalam perut kita?

cara2 masak megi yg betul....
1) rendam megi ngan air panas dl
2) toskan utk buang wax yg ada kat megi tu
3) barula masuk kan perencah n masak cam biasa la

TIPs ini utk semua jenis cara masakan sama ada guna air panas atau guna dapur semasa memasak.

credit cerita: MOHAMAD ADNI WAHAB

0 comments: